مجله سلامت

درباره بیماری ها، روش های پیشگیری و درمان آنها صحبت میکنیم

مجله سلامت

درباره بیماری ها، روش های پیشگیری و درمان آنها صحبت میکنیم

اگر یبوست دارید، در معرض ابتلا به بواسیر هستید!

اگر یبوست دارید، در معرض ابتلا به بواسیر هستید!
امروزه آمار ابتلا به بیماری های مقعدی به دلیل تغییرات زیاد در نوع زندگی و تغذیه مردم رو به افزایش است. عدم مصرف فیبر و مایعات کافی و کم تحرکی باعث کاهش حرکات روده و ابتلا به یبوست می شود و یبوست خود عامل بسیاری از بیماری های نشیمنگاهی است.

یکی از شایع ترین این بیماری ها، بواسیر یا هموروئید است که افراد زیادی در طول زندگی خود آن را تجربه می کنند. در ادامه به بررسی علائم بواسیر، دلایل و راه های درمان آن می پردازیم:

بیماری بواسیر چیست؟

مقعد عضو بسیار حساسی است که عروق و اعصاب زیادی در آن وجود دارد و ایجاد هرگونه فشار در این ناحیه می تواند باعث بروز آسیب در عروق مقعد شود. وقتی رگ های دیواره و اطراف مقعد تحت فشار و ضربه قرار بگیرند متورم شده یا حتی دچار پارگی می شوند.

به این التهاب و پارگی عروق ناحیه مقعد بواسیر یا هموروئید گفته می شود که در هر فردی به شکل های مختلف نمایان می شود.

هموروئید چیست

اگر رگ های دیواره داخلی رکتوم دچار آسیب شوند فرد به بواسیر داخلی دچار شده است. درجات هموروئید داخلی با توجه به شدت بیرون زدگی متفاوت است و شامل ۴ گرید متفاوت است.

 

اگر عروق بیرونی و اطراف دهانه مقعد دچار آسیب و پارگی شده باشند، فرد به بواسیر خارجی دچار شده و ممکن است علائم شدیدتری را تجربه کند.

در صورتی که هموروئید داخلی و خارجی دچار خونریزی شوند، فرد به بواسیر خونی مبتلا شده و پارگی در رگ های رکتوم اتفاق افتاده است. در این حالت بیمار بعد از دفع معمولا چند قطره خون روشن روی دستمال یا در توالت مشاهده می کند.

با توجه به توصیه پزشکان متخصص و با تجربه در این زمینه، بیمار باید هرچه زودتر برای درمان هموروئید اقدام کند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری کند و متحمل درد و ناراحتی بیشتری نشود.

جراحی و لیزر بواسیر تنها راه های درمان قطعی هموروئید پیشرفته هستند که  بعد از مراجعه به پزشک و با توجه به شرایط بیماری، پزشک بهترین روش را پیشنهاد خواهد داد.

علائم

هموروئید بسته به شدت آسیبی که به عروق مقعد وارد شده دارای درجات مختلف است، بنابراین شدت علائم آن هم با توجه به نوع بیماری در هر فردی متفاوت است. گاهی بواسیر خفیف است و بیمار متوجه هیچ علائمی نخواهد شد.

اما اگر شدت آسیب زیاد باشد، بیمار دچار علائم زیر خواهد شد. البته ممکن است هر فردی دو یا چند مورد از نشانه های زیر را تجربه کند:

  • خارش و سوزش مقعد
  • خونریزی یا خون در مدفوع
  • درد هنگام دفع
  • بیرون زدگی یا برآمدگی در مقعد
  • احساس دفع ناکامل مدفوع

دلایل بواسیر(هموروئید)

با توجه به حساسیت بالای این ناحیه، وارد شدن هرگونه فشار زیاد به رکتوم می تواند منجر به بروز هموروئید شود. عوامل مختلفی در مقعد فشار ایجاد می کنند که یبوست طولانی به عنوان عامل اصلی شناخته می شود. سایر عوامل شامل موارد زیر است:

  • یبوست
  • اضافه وزن و چاقی
  • بارداری و زایمان در زنان
  • نشستن زیاد و بی تحرکی
  • اسهال طولانی مدت
  • انجام ورزش های سنگین

تشخیص بیماری

در نظر داشته باشید که باید تشخیص قطعی هموروئید را به عهده پزشک متخصص بگذارید. دکتر بواسیر در ابتدا با پرسیدن درباره علائم و سوابق بیماری شما و سپس معاینه بالینی بیماری تان را تشخیص می دهد.

هموروئید معمولا با معاینه ساده یا معاینه انگشتی قابل تشخیص است اما در صورت نیاز پزشک انجام آزمایشاتی مثل آنوسکوپی و پروکتوسکوپی را تجویز میکند تا بطور دقیق داخل مقعد را معاینه کند.

حتما در انتخاب پزشک وسواس و دقت کافی داشته باشید و سابقه درمان های موفق و میزان تجربه دکتر مورد نظر را کاملا بسنجید، زیرا بخش زیادی از نتیجه درمان به تبحر پزشک وابسته است.

راه های درمان بواسیر یا هموروئید

انواع پماد شقاق و تاثیر آنها روی فیشر

انواع پماد شقاق و تاثیر آنها روی فیشر

بیماری شقاق مقعدی با فیشر شیوع گسترده ای در میان افراد جامعه پیدا کرده است. این بیماری اغلب میان زنان باردار و کودکان شایع است. این عارضه موجب بروز زخمی عمیق در دیواره مقعد می شود. این زخم به تدریج به نحوی گسترش پیدا می کند که تا عضله مقعدی امتداد می یابد. ابتلا به این بیماری می تواند درد شدید، خارش و سوزش به همراه داشته باشد. همچنین احتمال خونریزی نیز از این زخم وجود دارد.

شقاق های حاد که کمتر از ۱۲ هفته از شروع آنها گذشته ممکن است با درمان خانگی و یا دارو درمان شود. ضمن آنکه باید در کنار مصرف دارو ها سبک زندگی خود را نیز تغییر دهید. شقاق های مزمن می‌بایست با درمان های تهاجمی تری مانند جراحی درمان شوند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع پماد شقاق و تاثیرات هر یک بپردازیم :

پماد آنتی فیشر

پماد آنتی فیشر بهترین و موثرترین پماد برای درمان شقاق مقعدی است. این دارو با استفاده از داروی گیاهی دارمازو و عصاره بابونه تولید شده است. گیاهی داروی دارمازو با دارا بودن ماده ای به نام تانیک اسید دارای خاصیت قابض بوده و عصاره بابونه دارای خواص ضد التهابی و ضد اسپاسم است. این دارو مناسب ترین انتخاب برای درمان زخم های مخاطی است.

برای استفاده از این دارو کافی است، زخم را با آن پوشش دهید و مصرف این پماد شقاق جز در موارد حساسیت منع مصرفی ندارد. از عوارض جانبی آنتی فیشر می توانیم به درد، سوزش، خارش و … اشاره کنیم.

پماد مسدود کننده کانال کلسیم (پماد دیلتیازم)

مسدود کننده کانال کلسیم با جلوگیری از ورود کلسیم به داخل سلول و خروج کلسیم از ذخایر سلولی عمل می کند. به این ترتیب با کاهش فشار خون در این ناحیه می تواند موجب درمان شقاق شود.

نوع خاصی از مسدود کننده ها دیلتیازیم نام دارد. شایع ترین عارضه پس از مصرف این پماد شقاق سردرد است. نوع موضعی این دارو نه تنها اثر بخشی بیشتری دارد، بلکه عوارض کمتری را نیز به دنبال دارد. معمولاً استفاده از این دارو در دوران نقاهت پس از جراحی توصیه می شود. طول درمان با مسدود کننده کانال کلسیم ۸ هفته تعیین شده است. مصرف همزمان این دارو با داروهای زیر ممنوع است:

  • داروی گشاد کننده برونش
  • داروهای ادرار آور
  • داروهای کورتیکواستروئیدها
  • روپرانولول
  • کاربامازپین
  • کینیدین
  • میدازولام
  • داروی قلب و فشار خون
  • برخی داروهای ضد افسردگی
  • برخی داروهای درمان صرع
  • داروی بی حسی
  • تریازولام
  • استاتین‌ها مثل لواستاتین، سیمواستاتین،سایمتیدین، دیگوکسین، سیکلوسپورین
  • بتابلاکرها مثل آتنولول
  • مهار‌کننده‌ها یا القاکننده‌های متابولیسم کبدی مثل ریفامپین، بوسپیرون، کلونیدین

پماد گلیسیرین تری نیترات (GTN )

پماد گلیسیرین تری نیترات یکی از معروف ترین داروها برای درمان شقاق های مقعدی است. این دارو از طریق افزایش گردش خون در ناحیه مقعدی به کاهش فشار وارده به عضله کمک می نماید. همچنین مصرف پماد گلیسیرین تری نیترات می‌تواند به روند بهبودی نیز کمک نماید.

مدت زمان استفاده از این پماد شقاق هر ۸ الی ۱۲ ساعت یکبار است و طول درمان بیماری با گلیسیرین تری نیترات ۶ الی ۸ هفته است. مصرف این پماد ممکن است موجب سردرد، سرگیجه و یا کاهش فشار خون شود. این دارو می تواند در درمان شقاق های مزمن نیز موثر باشد. از مصرف همزمان این پماد با داروهای اختلال نعوظ بپرهیزید.

پماد ام جی

این پماد شقاق محبوب با استفاده از عصاره گیاهان تولید شده و مهمترین خاصیت آن، از بین بردن التهاب و باکتری ها است. پماد ام جی مخصوص درمان زخم های مقعدی تولید می شود و مصرف آن در درمان انواع مشکلات مقعدی از جمله خونریزی، درد، خارش و سوزش موثر است.

بهتر است برای مصرف این دارو با پزشک مشورت نمایید اما در حالت کلی دستور مصرف پماد ام جی دو بار در روز به مدت دو هفته است. این داروی شقاق عوارض جانبی را به دنبال ندارد، تنها در مواردی ممکن است، موجب بروز واکسن های حساسیتی شود.


پماد شقاق یا فیشر - درمان کلینیک

راه‌های درمان بواسیر با لیزر و عمل جراحی هموروئید

راه‌های درمان بواسیر با لیزر و عمل جراحی هموروئید

درمان بواسیر یا هموروئید با روش های گوناگونی امکان پذیر است. همانطور که گفته شد به واریسی شدن (گشاد شدن و پیچ در پیچ شدن) سیاهرگ‌های مخرج بواسیر یا هموروئید گفته می‌شود.به طور کلی بیماری هموروئید در ۵۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال در جامعه شایع می‌باشد که فقط ۵۰ درصد آنها علامت دار می‌شوند.

علل شایع ایجاد هموروئید: یبوست و اسهال طولانی و زور زدن در زمان دفع مدفوع می‌باشد از علل دیگر می‌توان به ایجاد شقاق و بلند کردن اجسام سنگین و چاقی و حاملگی و ارث اشاره کرد.

علائم و نشانه های بواسیر و هموروئید:

۱-خون ریزی بدون درد

۲-احساس دفع ناکامل مدفوع

۳-بیرون زدگی توده و تورم در ناحیه مقعد که با زور زدن در حین دفع مدفوع بیشتر می‌شود

۴-ترشح اطراف مخرج(دفع بلغم) ۵-خارش

نکته: بواسیر یا هموروئید هرگز سبب ایجاد سرطان نمی‌شود اما چون امکان ابتلا به هر دو آنها بطور همزمان وجود دارد، در تمام موارد خاص در بالای ۴۰سالگی بخصوص اگر علامت اصلی فرد خون ریزی باشد جهت تشخیص دقیق و رد نمودن احتمال سرطان، کولونوسکوپی و رکتوسیگموئیدسکوپی لازم است. در ضمن بواسیر سبب خون ریزی سیاه رنگ نمی‌شود.

انواع روش‌های درمان بواسیر یا هموروئید

بیماری بواسیر داخلی و بواسیر خارجی معضل درد ناکی است که برای آن روش‌های درمانی مختلفی از جمله:

۱- لیزر درمانی

۲-درمان بواسیر با رابربند 

۳-درمان بواسیر با اسکلروتراپی

 ۴-درمان بواسیر با کرایو سر جری

۵-عمل جراحی بواسیر با استاپلر

۶-درمان خانگی و داروئی نام برد که برای درمان بیماران به کار میرود. از این رو بعد از معاینه و بررسی میتوان متناسب ترین روش درمانی را برای فرد بیمار در نظر گرفت.

بواسیر های داخلی را میتوان به چهار درجه تقسیم کرد:

بواسیر درجه ۱: این نوع از هموروئید بیرون زدگی ندارد و تنها علامتش خون ریزی از مقعد ویا دیدن خون بعد از دفع مدفوع می‌باشد.

بواسیر درجه ۲: در این نوع بواسیر شاهد بیرون زدگی در زمان دفع مدفوع می باشید ولیکن خود به خود بعد از دفع به داخل باز می گردد.

بواسیر درجه ۳: این نوع از هموروئید در زمان دفع مدفوع از مقعد بیرون می‌زند وبه خودی خود به داخل باز نمی‌گردد و حتما باید با دست به داخل باز گردانده شود.

بواسیر درجه ۴: در این نوع از هموروئید شاهد بیرون زدگی در زمان دفع مدفوع می‌باشید که دیگر با دست هم نمی‌توان آن را به داخل باز گرداند و همیشه در بیرون مخرج باقی می‌ماند.

اما برای درمان بواسیر چه باید کرد؟ برای رهایی سریعتر از بواسیر درمان های مختلفی پیشنهاد می‌شود که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم:

درمان بواسیر با لیزر یا اشعه درمانی هموروئید

درمان بواسیر با لیزر

گفتنی است روش درمان هموروئید با لیزر یک فناوری نوین پزشکی است که بیمار درد کمتری در این روش تجربه خواهد کرد و دیگر نیازی به انجام استراحت مطلق نیز نخواهد داشت، به گونه ای که طبق بررسی های به عمل آمده استفاده از این روش لیزر بواسیر برای مبتلایان به این بیماری و یا سایر بیماری های نشیمنگاه و همچنین جامعه پزشکی بسیار رضایت بخش تلقی می‌شود.

۱٫روش (اشعه درمانی یا فتوکواگولاسیون مادون قرمزبا لیزر IRC)

بهترین راه درمان بواسیر داخلی درجه ۱ و ۲، استفاده از روش لیزر مادون قرمز است. در این درجه از بیماری هنوز خونریزی و علائم آزاردهنده وجود ندارد. بنابراین می‌توان از اشعه مادون قرمز که به سطح پوست تابیده می‌شود برای کوچک کردن و از بین بردن هموروئید استفاده کرد.

همچنین برای افرادی که هنگام دفع مدفوع زائده ای از مقعد آنها خارج میشود که به خودی خود به داخل مقعد باز می‌گردد، اشعه درمانی هموروئید یا بواسیر یک درمان سرپایی قابل انجام در مطب می‌باشد.

در این روش تاباندن اشعه لیزر به روی پاکه بواسیر یا هموروئید باعث خشک شدن بافت داخلی هموروئید شده که طی گذشت چند روز علائم بیمار بهبود می‌یابد. این روش یک درمان موثر و رضایت بخش برای مراجعه کنندگان میباشد که بدون درد و خون ریزی است.

۲٫روش درمان بواسیر یا هموروئید با لیزر

روش عمل بواسیر با لیزر برای بیماران مبتلا به هموروئیدهای خارجی و داخلی درجه ۳ و ۴ استفاده می‌شود که با علائمی همچون تورم و درد همراه با خون‌ریزی در ناحیه مقعد احساس و دیده می‌شود.

البته در بعضی از افراد بیرون زدن پاکه های هموروئید از مقعد فقط در حین دفع دیده میشود که باید با دست به داخل برگردانده شود و در بعضی از افراد با دست هم به داخل بر نمیگردد. این روش بدون بیهوشی و درد و خون ریزی با بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام میشود و بعد از عمل فرد بیمار میتواند بلافاصله به امور روز مره خود برسد.

مزایای عمل هموروئید با لیزر

  • این روش درمانی، به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می شود
  • در این روش درمانی نیاز ی به انجام بی هوشی وجود ندارد
  • نیازی به بستری شدن و استراحت مطلق در این روش وجود ندارد، بدین معنا که فرد می تواند بلافاصله بعد از انجام عمل فعالیت های روزانه و اجتماعی خود را از سر بگیرد
  • در این روش درمانی فرد احساس درد و یا خونریزی نخواهد داشت
  • در این روش درمانی دیگر نیازی به استفاده از پانسمان یا همان تامپون وجود ندارد
  • مدت زمان لازم برای لیزر بواسیر کمتر از یک ساعت می باشد

درمان فیستول با لیزر بدون بازگشت مجدد، مزایا و فیلم عمل

درمان فیستول با لیزر بدون بازگشت مجدد، مزایا و فیلم عمل

درمان فیستول با لیزر از روش های موثر و بدون بازگشت درمان این بیماری است که با استفاده از تجهیزاتی پیشرفته و با آخرین تکنولوژی روز دنیا، توانسته جایگزین سایر روش‌های درمانی مانند جراحی، تزریق چسب فیبرین و … شود.

در مورد فیستول باید بگوییم هیچ درمان غیر تهاجمی مانند مصرف دارو در این مورد کارساز نخواهد بود و تنها می‌تواند میزان عفونت فیستول را کاهش دهد و مجرای ایجاد شده حاصل از فیستول باید توسط روش های تهاجمی تر مانند لیزر یا عمل جراحی برطرف گردد.

البته یکی از عواملی که منجر به ایجاد این عارضه می‌شود، آبسه مقعدی است. اگر عفونت آبسه به موقع درمان نشود می‌تواند مجرای فیستول مقعدی را بوجود بیاورد.

فیستول

در مقایسه دو روش جراحی فیستول با لیزر و جراحی سنتی، لیزر بسیار محبوب تر است زیرا این روش درمانی هیچ یک از عوارض روش های قدیمی را ندارد و بدون درد و خونریزی انجام می‌گیرد. لیزر فیستول با استفاده از اشعه مادون قرمز صورت گرفته و از همین روی این اشعه ناحیه درگیر با بیماری را ضدعفونی می‌نماید و مانع از گسترش بیماری می‌شود.

البته انتخاب جراح و دکتر فیستول که تخصص و تجربه کافی در این زمینه را داشته باشد، برای پیشگیری از ایجاد آسیب در بافت اطراف مقعد و جلوگیری از بازگشت دوباره بیماری بسیار حائز اهمیت است.

همچنین درمان هر یک از انواع فیستول می‌تواند متفاوت باشد. علائم فیستول شامل:

  • درد مقعد
  • وجود التهاب و قرمزی
  • خارش مقعد

در اکثر موارد راه درمان فیستول با لیزر است و پوست مجاور مقعد برای تخلیه عفونت با این روش شکاف داده می‌شود. این کار در مطب توسط بی حس کننده بدون درد و خونریزی در کمتر یک ساعت انجام می‌شود و برای عفونت‌های حادتر یا بیمارانی که قند خون یا مقاومت بدنی کمتری دارند،

 این عمل در کلینیک انجام می‌شود. استفاده از لیزر به این دلیل که عروق خونی و عصبی را درمان می‌کند موجب می‌شود بیمار هیچ درد و خونریزی را تجربه نکند.

مزیت‌های درمان فیستول با لیزر

لیزر فیستول

از مهم‌ترین مزیت‌های درمان فیستول بدون جراحی و با لیزر می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • این روش بدون درد  و خونریزی انجام می‌گیرد.
  • لیزر نه تنها عفونت فیستول را درمان می‌کند بلکه از ابتلا فرد به سایر عفونت‌ها و بیماری ها نیز جلوگیری می‌کند.
  • در این روش نیازی به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن دوران نقاهت ندارد.
  • لیزر درمانی مانع از آسیب به عضله اسفنکتر شده و به این ترتیب از بی اختیاری در دفع نیز جلوگیری می‌شود.
  • این روش نیازی به تزریق بیهوشی و تحمل عوارض آن ندارد.
  • این روش در مقایسه با جراحی هزینه ای کمتر خواهد داشت.
  • این روش درمان قطعی خواهد بود و از بازگشت و عود مجدد بیماری جلوگیری به عمل می آورد.
  • درمان با لیزر زخم کوچکی حاصل از فیستول را به جای می‌گذارد در حالی که جراحی باعث بوجود آمدن اسکاری عمیق و بزرگ بر روی بدن می‌شود.

آیا احتمال بازگشت مجدد فیستول وجود دارد؟

عمل فیستول با لیزر به عنوان روشی قطعی و موثر شناخته می‌شود که با ترمیم بافت های آسیب دیده امکان بازگشت بیماری را به حداقل یعنی در حدود صفر کاهش می‌دهد. این روش می‌تواند تمام عفونت ایجاد شده حاصل از بیماری را به طور کامل از بین ببرد و مانع از بازگشت مجدد بیماری شود.

البته تاثیرات مثبت درمان با لیزر فیستول بستگی به پزشک متخصصی که این عمل را انجام می‌دهد نیز دارد. اگر پزشک از دستگاه ها پیشرفته استفاده کند و تخصص لازم در این زمینه را نیز داشته باشد، امکان بازگشت بیماری وجود ندارد.

https://b2n.ir/n70199

عکس بواسیر خارجی و داخلی – فیلم عمل هموروئید

عکس بواسیر خارجی و داخلی – فیلم عمل هموروئید

بواسیر یا هموروئید عارضه بسیار شایعی است که از هر دو نفر، یک نفر تا سن 50 سالگی آن را تجربه می‌کند. این بیماری به سبب تورم عروق در ناحیه مقعد ایجاد می‌شود. علت تورم و التهاب رگ‌های دیواره مقعد هم وارد آمدن فشار بسیار زیاد به آنهاست که در نهایت منجر به هموروئید یا سایر بیماری‌های مقعدی می‌شود.

یبوست، بلند کردن اجسام سنگین، زایمان، نشستن طولانی مدت و … از عواملی هستند که ریسک ابتلا به هموروئید را افزایش می‌دهند. همان طور که در عکس بواسیر مشاهده می‌کنید، این عروق متورم شده ممکن است از مقعد خارج شوند که در اینصورت به آن پرولاپس می‌گویند.

بیماری هموروئید می‌تواند علائمی مانند درد شدید، خونریزی، خارش، سوزش و… را ایجاد نماید. شکل و عکس بواسیر با توجه به نوع داخلی یا خارجی بودن آن و همچنین درجه بیماری می‌تواند متفاوت باشد که در ادامه به بررسی انواع این عارضه می‌پردازیم:

عکس بواسیر خارجی

در عکس بواسیر خارجی می‌بینید که عروق بیرونی مقعد تحت تاثیر بیماری قرار گرفته و متورم شده‌اند. این نوع هموروئید همراه با زائده‌ای بیرون زده، درد و ناراحتی، خارش و خونریزی نمایان می‌شود و برخلاف نوع داخلی دارای علائم شدیدتری است، چون در ناحیه‌ای حساس واقع شده است. به دلیل همین علائم آزاردهنده مبتلایان این نوع هموروئید، دنبال راه‌های درمان سریع بواسیر خارجی هستند.

عکس بواسیر خارجی

تصویر بواسیر داخلی

در نوع داخلی عروق داخل مقعد درگیر بیماری می شوند. از علائم این نوع هموروئید می‌توانیم به خون در مدفوع، خارش و سوزش اشاره کنیم. بواسیر داخلی در داخل مقعد ایجاد می‌شود و معمولاً از درد کمتری برخوردار است.

عکس بواسیر داخلی

عکس بیرون زدگی بواسیر

عکس بیرون زدگی بواسیر

هموروئید داخلی انواع و درجات مختلفی دارد که در درجه 3 و 4، زائده گوشتی از مقعد خارج می‌شود و به آن بیرون زدگی بواسیر می‌گویند. بیرون زدگی یا پرولاپس درجه 3 با کمک انگشت به داخل مقعد باز می‌گردد اما در درجه 4، این زائده دائما بیرون از مقعد باقی  می‌ماند.

بواسیر در زنان

این بیماری ممکن است در هر سن و یا جنسیتی ایجاد شود؛ اما احتمال بروز آن در میان زنان بیشتر از مردان است. شاید علت این امر را بتوان تغییرات هورمونی بدن زنان که احتمال یبوست را افزایش میدهد، دانست. اما یکی دیگر از علل ایجاد این بیماری در زنان، بارداری و زایمان است.

بارداری همراه تغییرات هورمونی بسیاری است که می تواند تاثیرات جدی بر سلامت زنان داشته باشد به علاوه زایمان طبیعی سخت می تواند فشار بسیار زیادی را به لگن وارد کرده و عاملی برای بواسیر در زنان به شمار رود. از دیگر علل بروز این بیماری در زنان می‌توانیم به نشستن بر روی سطوح سخت؛ بلند کردن اجسام سنگین، یبوست مداوم، بی تحرکی و …. اشاره کنیم. در این قسمت می‌توانید عکس بواسیر زنان را مشاهده نمایید.

عکس بواسیر در زنان


https://clinicdarman.com/%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%aa%d9%86%db%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b3%d8%a7%db%8c%d8%aa/%d8%b9%da%a9%d8%b3-%d8%a8%d9%88%d8%a7%d8%b3%db%8c%d8%b1/