بواسیر یا هموروئید عارضه ای شایع در جامعه امروزی است که اغلب افراد تصور می کنند با درمانهای خانگی بهبود یافته و نیازی به مشورت با پزشک نیست. این تصور کاملا غلط است و برای هر اقدامی حتی روشهای خانگی و به خصوص استفاده از داروهای بواسیر نیاز است با پزشک بواسیر مشورت نمایید.
از طرفی استفاده مداوم از روشهای درمان خانگی نمیتواند بیماری شما را به طور قطع درمان نماید، بلکه تنها علائم را موقتاً تسکین میدهد. همچنین موجب می شود فرآیند درمان های موثر را با تاخیر شروع نمایید که این امر خود موجب پیشرفت بیماری شده و درمان را مشکل تر میسازد.
یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار برای نتیجه گیری از درمان علاوه بر انتخاب روش صحیح، مراجعه به پزشک مرتبط و متخصص و مجرب در این زمینه بوده که نتیجه درمان را تضمین میکند. برای انتخاب صحیح دکتر بواسیر مطالعه ادامه مطالب را از دست ندهید.
به چه دکتری مراجعه کنیم؟
بواسیر یا هموروئید به تورم عروق و گشاد شدن آنها در اثر اعمال فشار اطلاق می شود. بواسیر را می توان در دسته بیماری های مقعدی مرتبط با گوارش قرار داد.
اغلب افراد پس از مشاهده علائم به پزشک عمومی مراجعه می کنند. که البته برای کاهش هزینه ها میتوانید این مرحله را حذف کرده و در ابتدا با متخصص گوارش مشورت نمایید. متخصص گوارش میتواند تمامی بیماریهای مرتبط با گوارش از جمله بواسیر را درمان نماید.
به علاوه یکی از بهترین پزشکها برای درمان بواسیر، دکتر متخصص جراحی یا جراح عمومی است که تخصص و نیز تجربه لازم در این زمینه را داشته باشد و نیز از روشهای نوین درمانی استفاده نماید.
انتخاب پزشک مجرب موجب میشود، فرآیند بهبود و تشخیص هرچه سریع تر صورت گرفته و از پیشرفت بیماری جلوگیری شود. در مقابل انتخاب پزشک اشتباه، روند درمان میتواند با مشکلاتی جدید روبه رو شود.
زمان مراجعه به دکتر بواسیر یا هموروئید
بهترین زمان برای مراجعه و مشورت با پزشک متخصص درست بعد از شروع علائم و قبل از شروع درمان های خانگی است زیرا ممکن است این روشها نه تنها علائم را بهبود نبخشد بلکه موجب تشدید آنها نیز گردد. برخی از مهمترین علائم بواسیر به این شرح است :
مشاهده خون به هنگام اجابت مزاج (این خون ممکن است بر روی سطح مدفوع باشد و یا اینکه همزمان با دفع فرد دچار خونریزی شود)
بیرون زدگی گوشتی (ممکن است تورم عروق و تجمع خون در آنها موجب بیرون زدگی این عروق از ناحیه مقعد شود)
درد (این درد شدید و تیر کشنده می تواند به هنگام نشستن یا اجابت مزاج شدت گیرد)
خارش مقعد (خارش نشانه ای نادر از این بیماری است اما در مواردی التهاب مقعد می تواند موجب خارش شود.)
ترشحات لزج (این ترشحات به دلیل کند شدن حرکات روده پشت مدفوع جمع می شود و سپس از مقعد خارج می شود.)
حس کامل نبودن دفع (وجود هموروئید و عروق متورم شده در انتهای راست روده موجب می شود، فرد حتی پس از اجابت مزاج این حس را داشته که این فرآیند کامل نبوده است)